Otlu Ve Acılı Tel Şehriye

Otlu Ve Acılı Tel Şehriye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Ve Acılı Tel Şehriye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 acı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış mercan köşk
  • 200 gr otlu peynir
  • 1.5 su bardağı sıcak su
Otlu Ve Acılı Tel Şehriye

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.

Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin. Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin. Hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo