Niğde Tava

Niğde Tava
17 Mart 2024

Niğde tava, isminden anlaşılacağı üzere Niğde mutfağına özgü bir et yemeğidir. Genellikle güveç ya da bakır tavada pişirildiği gibi, evlerde de yapılabilir. Sivri biber ve domates ile zenginleştirilen Niğde tava, özellikle kalabalık sofralarda sunulur. Oldukça pratik ve lezzetli olan Niğde tava tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Maraş tava ve Nevşehir tava tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Niğde Tava için

Malzemeler

  • 250 gr koyun eti
  • 250 gr domates
  • 180 gr sivri biber 
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Niğde Tava

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı tencereye alınır. Et ilave edilerek tereyağında kavurulur. 
  2. Et kavrulurken suyunu salacak ve geri çektiğinde 3 su bardağı su ekleyerek, kapağı kapatılır. 
  3. Biber ve domates küp küp doğranır. Et suyu çektiğinde biber ve domates ilave edilir.
  4. Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo