Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı
19 Temmuz 2024

Fincan tatlısı, küçük ama etkileyici bir tatlı molası için ideal bir seçim! Şimdi, şıklığın ve lezzetin en tatlı anlarını yaşamak için bir fincanı paylaşın ve bu benzersiz tatlıyı keşfedin!

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fincan tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon fincan tatlısı 180 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fincan Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi rendesi
  • Çilek, muz
Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye süt, un, tereyağı, toz şeker ve vanilya alın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Fincanlara muhallebiyi 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın.
  4. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan muhallebileri fincandan dikkatlice çıkarın ve üzerlerini Hindistan cevizine bulayın.
  6. Hindistan ceviziyle kaplanmış muhallebileri servis tabağına yerleştirin ve istediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo