Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 1 litre süt
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yufka ve tereyağı hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kalıbı tereyağı ile iyice yağlayın. Yufkayı yerleştirin. Ortasına muhallebiyi yayın. Yufkanın sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo