Lotus Krema

Lotus Krema
14 Ağustos 2024

Son yılların vazgeçilmezi olan lotus kreması, Belçika mutfağından dünyaya yayılmıştır. Karamelli bisküvinin kremasından elde edilen lotus, hem tatlılarda, hem de kahvelerin içinde kullanılabilir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan lotus krema tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, ev yapımı krema tarifine de göz atın.

1 Porsiyon Lotus Krema Kaç Kalori?

100 gram lotus krema, yaklaşık 585 kaloridir. Kullanıldığı tarife göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lotus Krema için

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket karamelli bisküvi
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tereyağı
Lotus Krema

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir tavaya süt ve şekeri alarak kısık ateşte 1 saat boyunca pişirin. Kıvamı koyulaşınca yoğunlaşmış süt elde edeceksiniz. 
  2. Bisküvileri rondodan ufalanana kadar geçirin.
  3. Yoğunlaştırılmış sütü süzgeçten geçirin ve bisküvilerin üzerine ekleyin.
  4. Limon suyu, tereyağı ve tarçını ekleyerek tekrar rondodan geçirin. Elde ettiğiniz lotus kremayı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Lotus kremayı, San sebastian cheesecake tarifinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz, sütlü kahvelere aroma katmak amacıyla kullanabilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Sütü mutlaka kısık ateşte ağır ağır pişirin. Elde ettiğiniz sütü süzgeçten geçirerek kaymağı süzün.
  • Hazırladığınız lotus kremayı cam kavanoza doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo