Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri,
derin bir kabın içinde mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı ve
yoğurdu ekleyerek 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Bir başka kabın
içinde irmik, un, kabartma tozu, ceviz içi, toz haşhaş ve dövülmüş
karan li iyice karıştırın. Mahlebi de ekleyerek hazır hale getirin.
Yumurtalı karışımın içine unlu
karışımı azar azar ekleyerek bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın.
Birbirleriyle iyice özdeşleşen ve pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru,
yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece
fırında 35-40 dakika pişirin.
Şurup için su ve şekeri bir tencerede,
orta ısılı ateşin üzerinde pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra
ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının
üzerine ılık şurubu gezdirip, 15-20 dakika çekmesini bekleyin. Sonra da
dilimleyerek, taze süt kaymağıyla beraber servis yapın.
Teşekkür ederiz.