Kayısılı Şarlot

Kayısılı Şarlot
16 Ekim 2023

Elif Edes’ten görüntüsü ve lezzeti harika bir tatlı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Charlotte, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir pasta türüdür. Hem sıcak, hem de soğuk servis edilebilen bu tatlıda, mevsimin en taze meyveleri ve meyveli soslar kullanılır. Malzemeler hazırsa, kayısılı charlotte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çilekli charlotte versiyonuna da mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kayısılı Şarlot için

Malzemeler

  • 15-20 adet savoyel bisküvi
  • 1 kg kayısı
  • 250 ml su
  • 100 g şeker
  • 2-3 adet yaprak jelatin
  • 200 g taze peynir
  • 50 g pudra şekeri
  • 250 g çırpılmış taze krema

Süslemek için

  • Taze kayısı
  • Kayısı çekirdeği bademi
  • Taze nane
  • Beyaz çikolata
Kayısılı Şarlot

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıların 3/4’ünü ikiye kesin. Çekirdeklerini kırın ve iç bademleri dekor için ayırın. Kalan kayısıları da şarlotun üzerinde kullanmak üzere bekletin.
  2. Kayısıların yarısını su ve şeker ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kayısıları bir kaba alın ve şuruptan da 100 ml alın. Şurubun kalanını bisküvileri batırmak için ayırın.
  3. Şurubu hafif ısıtarak kenara alın.
  4. Jelatini soğuk suda yumuşattıktan sonra hafifçe sıkarak sıcak şuruba ilave edin.
  5. Bir kasede taze peynir ve pudra şekerini çırpın. Jelatinli şurubu ilave ederek tekrar çırpın. Son olarak çırpılmış taze krema ile nazikçe karıştırın ve ters çevrilecek bir kaseye alarak streç film ile kaplayın.
  6. Ayırdığınız şuruba savoyel bisküvileri batırarak kabın sadece etrafına yan yana dizin.
  7. Şarlot karışımından kasenin yarısını dolduracak kadar koyun ve ortaya şurupta pişirdiğiniz kayısıları küp küp keserek koyun. Üzerini sarlot karışımı ile doldurun ve kalan kayısıları karışımın içine bastırarak koyun. Şuruba batırılmış savoyel bisküviler ile etrafını kapladıktan sonra streç film ile kapatarak buzluğa koyun.
  8. Buzlukta 1-2 saatte sertleşen şarlotun üzerini taze kayısı, kayısı çekirdeği, beyaz çikolata ve nane ile süsledikten sonra kayısı sosu ile servis edin.
  9. Kayısı sos için az sulandırılmış ve ısıtılmış kayısı marmelatı kullanabileceğiniz gibi seker ile pişirilmiş kayısıları ezerek de kayısı sosunu hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo