Ayvaların kabuklarını soyup iri doğrayın ve
bir tencereye alın. Hibiskus ve çubuk tarçını
ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar
su ilave edin ve 35-40 dakika haşlayın. Hibiskus
ve çubuk tarçını tencereden çıkarın.
Ayvaları geniş bir kaba alın ve pürüzsüz
bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan
geçirin. Ayvaları tekrar tencereye alarak
macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık
20 dakika daha kaynatın. Şekeri ilave edip
şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak
kaynatmaya devam edin. Fındıkları mutfak
robotundan geçirip un haline getirin ve ayvalara
ilave edip ocaktan alın. Ayvaları dikdörtgen
cam bir kalıba dökün. Bir spatula
yardımıyla üzerini düzleştirin. Üzerini streç
filmle sarıp en az bir gün buzdolabında
bekletin. Kare dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.