Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...
- Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını derince bir kasede iki misli oluncaya kadar çırpın.
- Ayrı bir yerde yumurta aklarını, bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Her iki karışımı una ekleyip çırpın.Karışımı yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
- Keki fırından alıp soğumaya bırakın.Vanilyalı krema için un, şeker ve sütü bir tencereye alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Margarini ilave edip mikserle 10 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Ilınmaya bırakın.
- Sade kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye kesin.Katlarını ananas suyu ile ıslatın. Hazırladığınız pasta kremasını keklerin arasına yayın.
- Ananası küçük doğrayın.Kremanın üzerine hafifçe batırın.Islatılmış ikinci katı dikkatlice üzerine kapatın.
- Çırpılmış krema ile pastanın dışını kaplayın.Beyaz çikolata granülleri ile süsleyin.Birkaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Dilerseniz, hindistan cevizi ile süslenen beyaz pasta tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.