Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake

Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake
04 Ocak 2021

Nefis cheesecake tarifleri sayfamızdan birbirinden lezzetli cheesecakelere ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake için

Malzemeler

  • 500 g labne peyniri 
  • 200 g toz şeker 
  • 30 g mısır nişastası 
  • 10 g un 
  • 200 ml krema 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 adet yumurta 

Yer fıstıklı tabanı için

  • 150 g yer fıstığı ezmesi (Krem halinde) 
  • 150 g yer fıstığı içi 
  • 100 g un 
  • 30 g esmer toz şeker 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı süt 

Ayrıca

  • 1 paket yulaflı bisküvi 
  • 3 adet taze kayısı (Tercihen sert olmalı)
Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Yer fıstıklı taban için tüm malzemeyi robottan geçirerek hamur haline getirin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli bir kalıbın içine hazırladığınız bisküvili tabanı elinizle bastırarak, iç duvarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
  3. İç malzemesini hazırlayana dek buzdolabında bekletin. 
  4. Peynirli iç malzemesi için yumurta dışındaki tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Yumurtaları mikser yardımı ile çırpıp unlu karışıma azar azar ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  5. Kayısıları küp şeklinde doğrayın. Bisküvileri de un haline getirin. 
  6. Hazırladığınız iç malzemenin yarısını buzdolabında beklettiğiniz yer fıstıklı kalıbın içine dökün.
  7. Üzerine bisküvi kırıntısının yarısını ve kayısı parçalarını serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp en üstüne bisküvi kırıntısı ve kayısı parçaları serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına, ısıya dayanıklı küçük bir kase ile su koyup cheesecake kalıbını yerleştirin ve yaklaşık 1 saat pişirin.
  9.  Yer fıstıklı ve kayısılı cheesecake  soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo