Elmalı cevizli milföy
Ana vatanı İtalya olan panettone, İtalya başta olmak üzere Milano, Güneydoğu Avrupa, Latin Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanada'da çok sevilen bir tatlı türüdür. Yapımında portakal ve şekerlemelerin kullanıldığı panettone, Noel, Yeni Yıl kutlamaları için hazırlanır. Panettone yapımında farklı hamurlar kullanıldığı için 1 gece mayalandırılması gerekir. Kocaman kabaran kek, dilimlenerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis panettone yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.
Farklı kültürlerin tariflerini evinize taşımak istiyorsanız, çikolatalı guinness kek, victoria sponge kek ve gökkuşağı kek tarifine göz atın.
Pandispanya için:
1. Hamur için:
2. Hamur için:
Son hamur için:
Süslemek için:
Seçil Sungur YORUM 19 Aralık 2023, 16:21
Beğen (0)
Yanıtla
Lezzet Dergisi YORUM 20 Aralık 2023, 14:31
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.