Pancarlı Kek

Pancarlı Kek
25 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pancar
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Frenk üzümü
Pancarlı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın. Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin. Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışıma 3 seferde unlu karışımı ekleyin. En son püre kıvamına gelen pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  3. 28 cm’lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın. Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pişirin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın, iyice soğutun.
  4. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın. Kekinizi fırından çıkartın ve kalp kalıp ile keserek porsiyonlayın.
  5. Kekin üzerini krem şantiyle ve frenk üzümüyle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo