Muzlu Ve Kuruyemişli Kek

Muzlu Ve Kuruyemişli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Ve Kuruyemişli Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 120 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 muz
  • 150 gr kayısı
  • 100 gr incir
  • 70 gr kuru üzüm
  • 100 gr ceviz
  • 60 gr fındık
  • 40 gr antep fıstığı

Üzeri için

  • Pudra şeker
Muzlu Ve Kuruyemişli Kek

Nasıl Yapılır

Rendelenmiş muz ve toz şekeri mikser ile çırpın. Muz, şeker ile eriyince teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını küçük küçük ekleyip çırpın. Elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, üzüm, fıstık, iri çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip tekrar spatula ile karıştırın. Dikdörtgen dar bir kalıbı yağlayın. Kek hamurunu kaba yayın. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye çıkarıp 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo