Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek

Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 200 g pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket vanilya Yaklaşık
  • 250 g un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek

Nasıl Yapılır

  1. Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve pudra şekerini koyun. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Eritip ılıttığınız tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Karbonatla karıştırılmış unu bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Diğer yandan kağıt kek kalıplarını hazırlayın. Hazırladığınız koyu kıvamlı kek karışımını kağıt kalıpların içine veya yağlanmış mu n kalıplarına, üzerinde 1 cm boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Üzerlerine haşhaş tohumu ve keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirip ılındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo