Kırıntı için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker, un, kabartma tozu, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Kabın içine döküp 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kırıntı hamuru için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla yoğurun. Bir kasede yoğurt, vanilya ve pudra şekeri çırpın. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
Kek pişince fırından çıkartın ve bekletmeden yoğurdu üzerine yayın. Kayısı ve yaban mersinlerini serpiştirin. Kırıntı hamurunu üzerine ufalayın. Tekrar fırına alıp üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bol suyla yıkandıktan sonra tüketilmesi gereken şeftali bazı tuzlu yemeklere (dana ciğeri, ördek, yengeç) eklenebildiği gibi, dondurma, sorbe, sütlü tatlılar, pastalar, reçel yapımı, likör, komposto ve şekerlemelerde de kullanılmaktadır.
Teşekkür ederiz.