Şehrazat Tatlısı
Üzeri için
Yumurtalar ve pudra şekerini çukur bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Üzerine sırayla ayçiçeği yağı, süt ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Yağladığınız yuvarlak kek kalıbına harcı döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip buzdolabında 20 dakika soğutun. Soğuttuğunuz kekin üzerine döküp yayın. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade nişastalı kek tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.