Ayva Keki

Ayva Keki
28 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ayva Keki için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 6 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu

Şurup için

  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için

  • Pudra şeker
Ayva Keki

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın.
  2. Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın.
  3. Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın.
  4. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.
  6. Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
  7. Keki servis tabağına alın. Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün. Pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo