Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma için

Malzemeler

  • 100 g kıyılmış Antep fıstığı içi
  • 50 g toz şeker
  • 300 ml süt
  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 200 g kaymak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Antep fıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin. Sütü, kremayı, gül suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
  2. Kısık ateşte 20 dakika boyunca, arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, mikserle çırparak soğutun. Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo