Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Dondurma için

Malzemeler

  • 3 su bardağı tam yağlı süt (600 ml)
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker (175 g)
  • Bir tutam tuz (İsteğe bağlı)
  • 6 yumurta sarısı
  • 1/2-1 su bardağı toz Antep fıstığı (100-150 g)
Antep Fıstıklı Dondurma

Nasıl Yapılır

Yaz sıcaklarında sizi serinletecek Antep fıstıklı dondurma tarifi

  1. Sütü, kremayı, şekerin yarısını ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine yavaşça dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. Karışımı tekrar tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa karışım 82°C’ye gelene dek pişirin. Hemen başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu aşamada soğuyunca, dondurma makinesinden geçirebilirsiniz. 
  2. Dondurma makineniz yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın. Eğer buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta (20 cm x 20 cm) dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotunun gücüne göre, süre 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz.

Nefis cevizli dondurma tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo