Şerbeti için bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak orta ısılı ocağın üzerine yerleştirin. Şeker eriyip, şerbet koyulaşana kadar en az 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba koyup mikser yardımı ile çırpın. Üzerine sütü, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Ardından yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen tatlının üzerine soğuyan şerbeti döküp 15 dakika beklettikten sonra, üzerini çırpılmış krema ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.