Air Fryer’Da Kabak Tatlısı

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı
06 Ağustos 2024

Klasik tatlılardan hoşlanıyorsanız ama biraz daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, air fryer’da yapılan kabak tatlısı mükemmel bir tercih olabilir. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tatlı, geleneksel fırınlama yöntemine göre çok daha hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz işte Air fryer’da kabak tatlısı için tarife geçebiliriz.

Air Fryer'da Çikolatalı Milföy tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air fryer’da kabak tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air fryer’da kabak tatlısı 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Air Fryer’Da Kabak Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr bal kabağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Tahin
  • Ceviz
Air Fryer’Da Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Ayıklamış olduğunuz bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin. 
  2. Üzerine şekeri serpin. Kabakların suyunu salması ve şekeri içine çekmesi için 2 saat boyunca bir kenarda bekletin. 
  3. Beklettiğiniz kabakları fırın poşetine koyun. Kürdan yardımıyla poşete delikler açın. 200 derecede, 30 dakika pişirin. 
  4. 30 dakika sonunda air fryer’dan çıkarın ve ilk sıcağının geçmesini bekleyin. 
  5. Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ilave ederek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kabak tatlısının yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Karamel sosu tatlının üzerine gezdirerek ekstra bir tatlılık ve lezzet katabilirsiniz.
  • Tarçın serpiştirerek, tatlıya ekstra bir aroma katabilirsiniz.
  • Kabak tatlınızın üzerine dövülmüş ceviz veya kavrulmuş fındık parçaları serpiştirebilirsiniz.
  • Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Air fryer’da bulunan yağ sıçratmaz teli mutlaka kullanmalısınız, aksi takdirde içindeki sıcaklıkla torba şişer ve rezistansına yapışıp zarar verir.
  • Bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında ve eşit büyüklükte parçalara kesin. Bu, her parçanın aynı süre içinde pişmesini sağlar ve eşit karamelizasyon elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Kabakları şekerle karıştırıp mümkünse 1 gece bekletin. Bu süreç, kabakların suyunu salmasını ve şekerin içine iyice çekmesini sağlar. 
  • Kabakları fırın poşetine koyarken, poşetin hava almasını sağlamak için üzerine kürdan ile delikler açın. Bu, kabakların buharda pişmesini ve dışının kurumasını önler.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo