Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek
20 Mart 2021

Un kullanmadan yumuşacık ve yoğun çikolatalı bir kek yapabilirsiniz! Hem de yumurta tadı ve kokusu yok :)

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek için

Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata 
  • 4 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu + 1 paket kabartma tozu
Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta beyazları ve sarılarını iki ayrı kaba ayırıp beyazları kar olana kadar mixer yardımıyla çırpıyoruz.
  2. Yumurta beyazları içine sarı kaçırmamaya dikkat edin.
  3. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpıp, kabartma tozu ve kakao ilave edip çırpıyoruz.
  4. Katı kıvamdaki hamurumuza yumurta beyazlarını aşama aşama ekleyip hamuru spatula ile alttan üste karıştırarak yumuşatıyoruz.
  5. İlk eklediğimiz yumurta beyazları sönebilir sorun yok, ama sonraki eklediklerimizde biraz daha nazik karıştırmaya özen göstermemiz gerekiyor.
  6. Fırın kağıdı serdiğimiz bir yuvarlak borcam ile önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt & üst ısıtmalı olmayan fanli programda 35 dakika pişiriyoruz ve hazır oluyor.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo