Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
14 Aralık 2022

Hem iftar, hem de bayram için deneyebileceğiniz çok hafif bir baklava tarifi✨

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Soğuk Baklava için

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (800 Gr)
  • 200 Gr tereyağı

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt

Arasına koymak için:

  • Ceviz, fıstık yada fındık içi tercihe göre 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • Çikolata rendesi
Soğuk Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için 1 su bardağı süt ile şeker eriyene kadar ocakta pişirilir. Şeker eriyince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuyunca kalan 3 bardak sütte eklenip karıştırılır
  2. Tereyağını eritip çıkan beyaz köpükleri alınır.
  3. Borcama tereyağından fırça yardımıyla sürüp iki kat yufka serip her 2 katta bir yağlayarak 15-20 kat sonra iç malzemesinden koyup tekrar kalan yufkaları her 2 katta bir yağlayarak tepsiye serilir. Son kata da tereyağı sürüp dilimlenir.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  5. Baklava fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletilip sütlü şerbet dökülür. Yavaş yavaş şerbetini çekecektir.
  6. Buzdolabında bir gece bekletince daha lezzetli oluyor servis edileceğinde kakao ve süt tozu karışımı üzerine serpilip çikolata rendesi ve fıstık serpilip servis edebilirsiniz. (isterseniz kakao ile süslemeseniz de olur damak zevkinize kalmış.) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo