Meyve Soslu Tart Kek

Meyve Soslu Tart Kek
30 Temmuz 2021

Merhaba arkadaşlar tariflerimin devamı için takip edip beğenir misiniz birde daha fazlası için instagram adresim @cansununmutfag

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyve Soslu Tart Kek için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım paket sıvı krema

Ara kat için:

  • 1 paket orman meyveli sosu tarifine göre değil 1 küçük çay bardağı su ile hazırlayalım.

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt
Meyve Soslu Tart Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürtelim. Sıvıları ve kuruları ekleyip kısa süreli çırpalım. Tart kalıbını tereyağıyla yağlayıp unlayalım.
  2. Kek harcını kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırına gönderelim çabuk pişiyor kalın olmadığından.
  3. Bu arada benim cevizli antep fıstıklı bir karışımım vardı kek harcına onu da ekledim. Normalde gerek yok yani.
  4. Fırından aldığımız keki uygun bir tabağa ters çevirelim. Süt ile nemlendirelim.
  5. Hazırladığımız meyveli sosu üzerine döküp soğumaya bırakalım.
  6. Kreması için krem şanti ve sıvı krema hariç tüm malzemeyi tencere içinde karıştıralım. Ocak üzerinde devamlı karıştırıp kıvam aldıralım.
  7. Kaynayınca alalım. Bir kaba döküp üzerine streç yapıştıralım soğusun.
  8. Soğuyan kremayı mikserde çırpalım. Toz şanti ve sıvı kremayı ekleyip hızlıca çırpalım.
  9. Soğuyan kekin üzerine kremayı sıkalım. Üzerine de toz antep fıstığı eledim ve bitti gitti😍
  10. Buzdolabında soğutup tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo