Dereotu, maydanoz, nane, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve tuz
Kuş üzümü
Yarım portakal ve limon
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
Nasıl Yapılır
Kabak çiçeklerimizi yavaşça yıkayalım, çünkü yaprakları hassas. İçindeki tohumu resimlere eklediğim gibi çıkaralım. Çıkarmazsak acı bir tat verir. 🌾
Tohumların rengi, dokusu ve sekli de öyle güzel ki. Soğanımızı doğrayıp hafif diri kalacak şekilde kavuralım.
Üzerine pirinçlerimizi yıkayıp ekleyelim.2 adet de domates rendeleyip koyalım ve dilediğimiz baharatlarla tatlandıralım.
Az kaynar su ilave edip orta ateşte hafif diri olana kadar pişmeye bırakalım.
Kabak çiçeklerimizin yapraklarını yavaşça açalım. Ortasına hazırladığımız bu iç harcımızı bir tatlı kaşığı ile koyalım ve yaprakları kapatalım, tencereye dizelim.
Portakal ve limonumuzun birazını üzerine sıkalım kalanını da kabuklu olarak küçük dilimlerle içine yerleştirelim ve üzerlerine az su ekleyelim.
Bir tabakla da dolmaların üzerini kapatalım ki dağılma olmasın ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım ve gönlümüzce sunalım💌
Teşekkür ederiz.