Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması
01 Ekim 2023
Kış aylarının bir başka güzelliği olan karnabahar yapalım bugün ne dersiniz. Karnabaharın bu haline bayılacaksınız eminim. Çerez gibi atıştırmalık bir yemek olacak 😋buyurunuz tarife 👇
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması için

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar (haşlanıp yumuşayacak) 🥦
  • Yeterli miktarda tuz 🥦
  • Üzerini geçecek kadar su 🥦

Bulamak için:

  • 1 şişe soda 🥦
  • 1 su bardağı un 🥦
  • 1 adet yumurta 🥦
  • Yeterli miktarda tuz 🥦
  • 1 çay kaşığı karabiber 🥦

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ 🥦

Üzeri için:

  • 2 kaşık süzme yoğurt (ben süzme yoğurt tercih ediyorum siz istediğinizi kullanabilirsiniz) 🥦
  • 2 diş sarımsak 🥦
  • 1 yemek kaşığı salça 🥦
  • 1 tatlı kaşığı nane 🥦
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 🥦
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su ile haşlayıp hafif diri kapacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Çok haşlarsak yumuşar ve parçalanır. Haşlanan karnabaharların suyunu döküyoruz dilerseniz başka yemek için kullanabilirsiniz.👍
  3. Suyunu iyice süzelim ki kızartırken her tarafa yağ sıçramasın.
  4. Suyu süzülen karnabaharları soda un yumurta karışımına buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızaran karnabaharları tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ezip döküyoruz.
  6. Onun da üzerine yağda salça ve nane yakıp döküyoruz enfes bir kızartma oluyor kesinlikle deneyin. 😋 Dilerseniz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo