Fermente Mor Soğan

Fermente Mor Soğan
20 Ekim 2020

Her yemeğin yanına yakışan, salataları süsleyen fermente soğan ✨Yapımı çok kolay sizde bu tarz tarifleri seviyorsanız mutlaka denemelisiniz💜 Instagram da da  beni takip etmek için @bugseshealthylife 

Fermente edilmiş gıdalar bize ne sağlar?

  • Sindirimi artırır ve düzene sokar,
  • Vitaminleri ve esansiyel yağ asitlerinin emilimini arttırdıkları için, yediğimiz diğer gıdaların da besin değerlerini çoğaltırlar,
  • Proteinleri ve amino asitleri aktive eder,
  • Bağırsak florasını yeniden dengeler,
  • Cildi temizlemeye yardımcı olur,
  • Yüksek miktarda vitamin ve değerli enzim içerirler. 
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fermente Mor Soğan için

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı bal
Fermente Mor Soğan

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları ince ince yuvarlak olarak doğrayalım. 
  2. Tuz ile ovup 10 dakika kenarda bekletelim. 
  3. Kalan malzemeleri bir kasede karıştırıp soğanların olduğu kapta birleştirelim. 
  4. Kaşık yardımıyla iyice yedirelim.
  5. Kavanoza koyalım ve kapağını kapatıp, tüketmek için 1 gün buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.✨💜
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo