Enginar Yaprağı Dolması

Enginar Yaprağı Dolması
16 Nisan 2021

Lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Enginarı bir de böyle deneyin 🌿👌

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginar Yaprağı Dolması için

Malzemeler

  • 1 adet  enginarın yaprakları (ayıklanmış)
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz

İç Harç İçin:

  • 1su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 adet kuru soğan
  • Sumak
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul Biber 
  • Kuru Reyhan
  • Kuru Fesleğen
Enginar Yaprağı Dolması

Nasıl Yapılır

  1. İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır. 
  2. Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır. 
  3. Ocağın altı kapatılır.
  4.  İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır. 
  5. Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder. 
  6. Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
  7. Sıcak su koyulur.
  8. Zeytinyağı gezdirilir. 
  9. Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
  10. Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında  dolmalar pişirilir. 
  11. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo