Reyhan Şerbeti
07 Kasım 2020

Tadı, rengi, kokusu muhteşem bir tarif.

Alternatif olarak demirhindi şerbeti ve sumak şerbeti tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Reyhan Şerbeti için

Malzemeler

  • Bir bağ reyhan 
  • Limon tuzu 
  • Şeker
  • Sıcak su
  • 5-6 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
Reyhan Şerbeti

Nasıl Yapılır

  1. Büyük boy tencereye su koyulur kaynatılır. Kaynadıktan sonra kenara alınır.
  2. Tencerenin içerisine reyhanın yaprakları limon tuzu ,şeker, ( limon tuzu ve şeker damak zevkine göre lezzetlendirilir)karanfil,tarçın  koyularak karıştırılır. Karışım reyhan rengini verene kadar dinlendirilir.
  3. Reyhanlar rengini verince  süzgeç yardımıyla süzülür.
  4. Reyhan suyu arzuya göre soğuk servis edilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo