Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı
06 Nisan 2021

Esmer bulgur ve mor havucun nefis lezzet uyumu.👌🥰

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer pilavlık bulgur
  • 1 adet mor havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ (miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • Sıcak su (su miktarı tencerenizin genişliğine göre değişebilir)
Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Havuç rendelenir. 
  2. Kuru soğan küp küp doğranır. 
  3. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyulur, kızdırılır. Yağ kızınca havuç ve soğan koyulur, sebzeler yumuşayınca esmer bulgur koyulur.
  4. Baharatlar eklenir, bulgur ve sebzeler kavrulur. Sıcak su koyulur. (Sıcak su bulguru bir iki parmak geçmeli.)
  5. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. 
  6. Dinlenmeye bırakılır.
  7. Servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo