Fırında Hamsi
25 Ağustos 2022

Böyle bir balığın yanında taze reyhan, limon suyu, zeytinyağı ile hazırlanan salata iyi gider. Afiyet olsun.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Hamsi için

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 3 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 avuç kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı kadar kapari
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Fırında Hamsi

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri yıkamadan önce balığı yıkacağınız kabın içerisine su ile birlikte 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi koyarak balıkları içerisine aktarın.
  2. 10 dakika kadar bekledikten sonra balıkları ayıklamaya başlayalım. Ayrı bir kabın içerisine temiz bir su koyarak ayıkladığımız hamsileri içerisine atarak yıkayalım.
  3. Daha sonra balıklarımızı süzerek tekrar aynı işlemi üç dört kez daha uyguladıktan sonra balıklarımızın süzülmesini sağlamak için süzgece aktaralım.
  4. Süzülen balıkları, ince doğradığımız maydanozlarımız, piyazlık soğanlar, kapari, kurutulmuş domates, tuz ve zeytinyağımız ile harmanladıktan sonra fırın tepsimize aktaralım.
  5. En son üzerine kestiğimiz limonları koyduktan sonra 180 derecelik ısıtmış olduğumuz fırında pişmeye bırakalım.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo