Deniz Mahsüllü Humus

Deniz Mahsüllü Humus
13 Şubat 2021

Humusu bu tarifle deneyerek ana öğün haline getirebilirsiniz, lezzetli ve farklı bu humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Mahsüllü Humus için

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Deniz mahsullü sote için:

  • 2 kalamar
  • 100 gr karides
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Deniz Mahsüllü Humus

Nasıl Yapılır

  1. Humus için tüm malzemeyi rondoya koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  2. Sote için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar tereyağında pişiriyoruz.
  3. Halka doğradığımız kalamarları da ekleyip,1/3 çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Kalamarlar yumuşayınca karidesleri ve baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Humusu tabağa yayıp üzerine deniz mahsullü sotemizi ekleyip maydanoz ve susamla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo