Balık Dürüm

Balık Dürüm
25 Ağustos 2022

Balık sevmeyenlerin bile , tadına doyamayacağı ve farklılığı sevenlere lezzetli bir balık tarifi

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balık Dürüm için

Malzemeler

  • 3 adet levrek (Sevdiğiniz bir balık)
  • Mısır Unu
  • Ayçiçek

Sosu için:

  • Sarımsak (Ezilmiş)
  •  Maydanoz (Kıyılmış)
  • Biber salçası
  •  Zeytinyağı (Ayçiçek de olabilir)
  • 1 Limon
  • Az miktarda su
  • Pul biber
  • Tuz                                                      
  •  Lavaş        
Balık Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. İstenen cins balık temizlenip yıkanıp, iyice kurulanır.
  2. Mısır ununa bulanan balık yağda kızartılır.
  3. Kızaran balık ayıklanır.
  4. Sos malzemeleri tavada kısık ateşte 4-5 dakika pişirilir.
  5. Hazırlanan sosla ayıklanmış balık karıştırılır.
  6. Balık lavaşa konularak üstüne doğranmış domates ve turp dilimleri konularak dürüm yapılır.
  7. Balık dürümü turp dilimleri konularak servis yapılır. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo