Sotelenmiş Mor Havuç

Sotelenmiş Mor Havuç
18 Eylül 2020

Mor havuç, Antakya bölgesinde keşir olarak bilinen mor havuç, kış aylarında bulunabilen lezzet ve sağlık deposu bir kök sebzedir. Salatalarda ve şalgam suyu yapımında kullanılır.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sotelenmiş Mor Havuç için

Malzemeler

  • 4 mor havuç
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mavi ve sarı haşhaş karışımı
  • Renkli tane biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
Sotelenmiş Mor Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuğunu temizleyip yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip havuçları ekleyin.
  2. Birkaç dakika soteleyip tuzla tatlandırın. Haşhaş tohumlarını ve şarap sirkesini ekleyin.
  3. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş renkli tane biber serpin. Servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo