En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13870 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1225 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2268 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4901 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8519 Tarif
Yöresel
1961 Tarif
Popüler Tarifler
Kakaolu Bisküvi
Siron
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Papaz Yahnisi
03 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tembleque
Margarita
Brioche (Fransız ekmeği)
Yulaf lapası
Waldorf salatası
Havuç taratorlu, karidesli suşi
Turşu Suyu Neden Bulanır? Limon Mu, Sirke Mi? Bir İhtimal Daha Var...
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları: Gidebileceğiniz En İyi 13 Yer
İtalyan Yemekleri: İtalyan Mutfağından 25 Nefis Tarif
Papaz Yahnisi için
Malzemeler
750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12 mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Papaz Yahnisi
Nasıl Yapılır
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Dana eti ile hazırlanan
nohutlu yahni tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
Tencere Yemekleri
Osmanlı Mutfağı
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Diyet Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
60 Dakika
Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Salyangoz Yemeği
Sulu Yemek Tarifleri
35 Dakika
Patatesli Kabak Yemeği
Sulu Yemek Tarifleri
45 Dakika
Sucuklu Kuru Fasulye
Sulu Yemek Tarifleri
35 Dakika
Kapuska Yemeği
Sulu Yemek Tarifleri
10 Dakika
Bezelyeli Sağlık İçeceği
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.