Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi
03 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Papaz Yahnisi için

Malzemeler

  • 750 gr kemiksiz dana eti
  • 25-30 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 10-12 mantar
  • 6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Papaz Yahnisi

Nasıl Yapılır

  1. Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
  2. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
  3. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
  4. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
  5. Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
  6. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  7. Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
  8. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo