Oruk köftesi için ince bulguru bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra birkaç defa iyice çekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğanı, biber salçasını, tuzu, 2 yemek kaşığı unu ve kimyonu ilave edin.
Orta sertlikte bir karışım elde edene kadar yoğurun. Karışımdan misketten biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Elde ettiğiniz topları un serpilmiş tepsiye aktarın. Tepsiyi iyice sallayıp hamur toplarının her tarafının unlanmasını sağlayın.
Domatesleri rendeleyip çekirdeklerini ayırmak için ince telli bir süzgeçten süzün. Unu, tuzu, kuru naneyi, salçayı ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın.
Soğanı ve sarımsakları kıyıp geniş bir tencerede tereyağında kavurun. İrice doğranmış sebzeleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup domates suyunu ekleyin.
Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp kalan tüm malzemeyi ekleyin. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir yemeğin suyunu kontrol edin.
Gerekirse sıcak su ilave edin. Yemek piştikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.