Brüksel Lahana Dolması

Brüksel Lahana Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Brüksel Lahana Dolması için

Malzemeler

  • 700 gr brüksel lahanası
  • 300 gr kiraz domates
  • 200 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz 
Brüksel Lahana Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Brüksel lahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun. Soğanları soyup kıyın.
  2. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  3. İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın. Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  4. Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  5. Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo