Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika boyunca kavurun. 1.5 bardak sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız yeşil mercimeği, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Rendelenmiş havucu kalan yağda hafif yumuşayana kadar kavurun. Yuvarlak kalıbın tabanına önce kavurmuş olduğunuz havucu hafifçe bastırarak yerleştirin. Pilav soğuyunca havuç dışındaki tüm malzemeyi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra havuçların üzerine dökün. Kaşıkla bastırarak sıkılaştırdıktan sonra buzdolabına alın, 1 saat kadar dinlendirin.
Pilavı daha büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın ve ve hemen servis yapın.
Teşekkür ederiz.