Turp Otu Salatası

Turp Otu Salatası
15 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Turp Otu Salatası için

Malzemeler

  • 500 g turp otu

Haşlamak için

  • 2 litre sıcak su
  • Tuz
  • 2 litre buzlu su

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Burgu peynir
  • Kavrulmuş iç badem
Turp Otu Salatası

Nasıl Yapılır

Turp otunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını ise 3-4 cm genişliğinde doğrayın. Suyu geniş bir tencerede tuz ilave edip kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün ve bir servis tabağına alın. Sosu için ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve taneli hardalı bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp haşlanan turp otunun üzerine gezdirin. Burgu peynir ve bademle süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo