Avokado Püreli Bahar Salatası

Avokado Püreli Bahar Salatası
07 Nisan 2023

Kökeni Orta Amerika'ya dayanan avokadonun ana vatanı Meksika'dır. Tropikal iklimi seven bu besin, ülkemizde en çok Antalya ve Mersin'de yetişir. Kalp sağlığını koruyan avokado, özellikle mide bulantılarına ve kusmaya iyi geldiği için hamilelere önerilen besinler arasındadır. Böbreklerdeki sıvı dengesini korurken, cilt hücrelerinin canlanmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerinin favorisi olacak avokado püreli bahar salatası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Avokado Püreli Bahar Salatası Kaç Kaloridir?

  • Avokado püreli bahar salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Zengin içeriğiyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Avokado Püreli Bahar Salatası için

Malzemeler

Avokado püresi için

  • 2 adet salatalık
  • 1 adet avokado
  • 1/2 limonun suyu
  • 5 dal kişniş 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bahar salatası için

  • 1 adet salatalık (Yuvarlak dilim kesilmiş)
  • Bir avuç kadar bezelye
  • 1 adet havuç (Yuvarlak dilimlenmiş)
  • 1 adet kırmızı Arnavut biberi (İnce dilimlenmiş)
  • 1 adet Yedikule marulu (Yıkanmış, ayıklanmış)
  • 4-5 adet taze bakla
  • 2-3 dal kişniş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • Tuz
Avokado Püreli Bahar Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Püre için tüm malzemeleri bir rondoya alın. Pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar rondodan geçirin ve bir servis tabağına aktarın.
  2. Diğer malzemeleri bir kaseye alıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla lezzetlendirin. Sırasıyla tüm malzemeleri püre üzerine yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Avokado püreli bahar salatasını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Salata ve avokadonun kabuklarını soyduktan sonra sudan geçirmeyi unutmayın.
  • Dilerseniz, salatanın içerisinde garnitür kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağı ve limonu, salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin. Böylece salatanın sulu olmasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo