Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan sumak, enfeksiyon hastalıklarına karşı doğal bir koruyucudur. Sumak çayının faydaları nelerdir diye merak edenler için, en önemli özelliği vücut direncini arttırmasıdır. Bu yüzden kış aylarında haftada 2 fincan içilmesi önerilir. Sumak çayı, metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflatıcı bir etkisi mevcuttur. Uygun ölçüde tüketildiğinde yağ yakımını kolaylaştırır. Kandaki insülin seviyesini düzenlediği için, şeker hastalarına da önerilir. Sumak bitkisinin anti kanserojen olduğu kanıtlanmıştır. Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemeye yardımcı olur. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran sumak çayı, kadın hastalıklarının tedavisinde de etkilidir. Peki, sumak çayı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı sumak çayı tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak kiraz sapı çayı ve tükenmez içeceği tarifine de göz atmayı unutmayın.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.