Salçalı Bulgur Pilavı
07 Ekim 2024

Kuru baklagillerin baş tacı olan bulgurun en lezzetli hali salçalı bulgur pilavıdır diyebilir miyiz? Lif içeriği sayesinde sağlık açısından faydalı olan bulgur, uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Bu yüzden haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir. Diyabet ve diyet menülerine uyum sağlayan salçalı bulgur pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Bolu mutfağından yayılan ıza bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Salçalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı nane
  • 3.5 su bardağı sıcak su 
Salçalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Salçalı bulgur pilavını, beyti kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Servis esnasında tabağınıza 1 kaşık yoğurt ekleyerek daha da lezzetli bir yemek olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bulgur pilavının yanına güzel bir caciki ferahlamak için iyi bir tercih olabilir.
Püf Noktası
  • Ev yapımı salça kullanmak bulgur pilavınıza farklı bir lezzet katacaktır.
  • Sarımsakları ekledikten sonra hem yanmaması için, hem de diri kalması için kısa süreli bir kavurma işlemi yapmanız gerekmektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo