Kimyon ve kişniş tohumlarını küçük bir tavada kavurup havanda iyice dövün.
Küçük bir tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp tarhanayı ve unu karıştırarak koyu bir bulamaç yapın.
Domatesleri şerit doğrayın. Küçük bir tencereye alıp orta ateşte 3 dakika kadar pişirip ateşten alın ve domates salçasıyla karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve yumurtayı bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Hazırladığınız salçalı karışımı ve yumurtalı kremayı yavaş ve sürekli karıştırarak bulamaca ilave edin. Tencereyi ateşe oturtup 2 dakika hafif ateşte pişirerek peynir, baharatlar ve tuzu ekleyin.
Tencereyi ateşten alıp karışımı soğumaya bırakın. Ilınınca yumurta sarılarını 3’er dakika arayla her seferinde iyice yedirerek karışıma ekleyin.
Yumurta aklarının içine bir tutam tuz atıp mikserin en yavaş ayarında akları köpürtün. Köpüren ve kabaran akları daha sonra mikserin orta ve yüksek hızlarında yumurta akları katılaşana kadar çırpın.
Dinlenmekte olan hamura yumurta aklarını yavaşça hamurun altından üstüne doğru, söndürmeden yedirin.
Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra toz tarhana ile her tarafını kaplayın. Hamur karışımını üzerinde 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde doldurun.
Önceden ısıttığınız 190 derece fırında su eler kabarıp, üstleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.