Krep
03 Şubat 2023

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Krep yapımında genellikle yapışmaz tava kullanılır. Krepleri belki de dünyada bu kadar popüler ve eğlenceli yapan şey, istediğiniz dolgu veya soslarla birlikte yiyebilme özelliği. Hatta kreplerle ilgili en güzelin şeyin içine konulan malzemelere göre istenirse sade istenirse karışık hale getirebilme özelliği olduğu yorumu yapılır. Yani tek bir tabakta çok yönlülük ve farklı lezzetlere sahip olabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa krep tarifini ve püf noktalarını gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?

  • Orta boyutlarda bir adet krep, yaklaşık 95 kaloridir. Üzerine ekleyeceğiniz malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Siz de mutfağınızda deneyebileceğiniz pratik yemekler arıyorsanız, kahvaltılık sos tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Krep için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yapışmaması için sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 adet muz 
  • 2 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir fındık kreması
  • 2 adet çilek
Krep

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
  • Tarife başlarken kullanacağınız tava oldukça önemlidir. Mümkünse yapışmaz yüzeyli tava ve plastik spatula kullanın.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Özellikle kullanacağınız yumurtaları önceden çıkartarak bir süre bekletin.
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo