Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu
27 Şubat 2024

Rengi hafiften pembeye çalan mor lahana turşusu, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. Et, tavuk ve balıkların yanında sunabileceğiniz mor lahana turşusunu, pratik bir şekilde hazırlayabilir, 3 gün dolapta bekleterek yemeye başlayabilirsiniz. Mor lahana turşusu tarifini denedikten sonra yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, kışlık turşu tariflerine göz atabilirsiniz.

Mor Lahana Turşusu Kaç Kalori?

  • Meyve veya sebzelerden hazırlanan turşular, düşük kalorisi ile öğle ve akşam öğünlerinde tüketilir. Bir kase mor lahana turşusu, yaklaşık 27 kalori değerindedir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Mor Lahana Turşusu için

Malzemeler

  • 1 adet mor lahana
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
Mor Lahana Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Lahanayı ince ince doğrayın ve bir kabın içine alın.
  2. Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Elinizle lahanaları ovalayın ve 10 dakika bekletin. 
  3. Ardından mor lahanaları kavanozlara yerleştirin ve sıkışması için üstten bastırın. 
  4. Bir kabın içinde su, sirke ve limonu karıştırın. Lahanaların üzerine hazırladığınız karışımı dökün. 
  5. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 3-4 gün buzdolabında bekletin.
  6. Ardından mor lahana turşusunu açarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Mor lahana turşusunu, et yemekleri ve balık yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız lahananın taze ve olgun olmasına özen gösterin. Mevsimlik lahanalar her zaman daha lezzetli olacaktır. Lahananın renginin değişmemesi için sirke kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Kullanacağınız kavanozu sıcak su ile sterilize edin. Cam kavanoz kullanarak turşuların ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Mor lahana turşusunu 4 günden fazla bekletmeyin. Aksi takdirde lahanalar çürümeye başlayacaktır.
  • Arta kalan turşu suyunu cam bir şişeye koyarak serin yerde muhafaza edebilir, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  • Eğer turşularınız her seferinde kötü tatla sonuçlanıyorsa, turşu kurarken yapılan hatalara göz atarak en önemli tüyoları öğrenebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo