Ev Yapımı Üzüm Sirkesi

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi
17 Ağustos 2022

Sirke, tariflerden sterilizasyona mutfak ve temizlikte sıklıkla kullanan, lezzetli fermente bir besindir. Dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı sirke daha uzun süre fermente olur. Sizler için ev yapımı sirke nasıl yapılır anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin ve yapım aşamalarının devamı aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi için

Malzemeler

  • 1 kg üzüm
  • 3 litre su
  • 20 g tuz
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
Ev Yapımı Üzüm Sirkesi

Nasıl Yapılır

  1. Üzümleri sıkıştırarak cam bir kavanoza yerleştirin. 
  2. Su, tuz ve hardal tohumunu ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 1 ay bekletin. 
  3. Kullanacağınız zaman sirkenizi ince bir süzgeçten geçirerek cam bir şişeye aktarın.
  4. Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. 
  5. Afiyet olsun. 


Püf Noktası:

  1. Sıcak ortamda bekletmemeye özen gösterin. 
  2. Vaktinde süzün, sirkeyi sık sık kontrol edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo