Bal Kabağı Mücveri

Bal Kabağı Mücveri
04 Haziran 2024

Diyet listesine ekleyebileceğiniz bal kabaklı pratik bir mücver tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bal kabağı, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan mücveri, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

Videolu kabak mücver tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bal Kabağı Mücveri için

Malzemeler

  • 600 g bal kabağı (Yaklaşık 1,5 dilim)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 dal dereotu
  • 3 adet taze soğanın yeşil kısımları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Bal Kabağı Mücveri

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağının sert kabuk kısımlarını temizleyerek rendeleyin. Dereotunu ve taze soğanları çok ince doğrayın. Rendelenmiş balkabağını ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın.
  2. Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. 
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla şekil vererek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  4. Mücveri fırından çıkardıktan sonra beş dakika oda ısısında bekletip yanında yoğurt ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo