Kökeni Güney Amerika'ya uzanan patates; patates salatası veya patatesli gözleme gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Eski zamanda hayvan yemi olarak kullanılan bu besin, günümüzde haşlama, kızartma, közleme gibi farklı tekniklerle sunulur. Kalsiyum ve demir içermesinin yanı sıra, cilt sağlığına da olumlu etkileri vardır. Potasyum değeri yüksek olan patates, sindirim sistemini rahatlatır. Kızartma olarak tüketildiğinde yağ miktarı arttığı için, küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Baharatlı patates kızartması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, baharatlı patates kızartması tarifine geçebiliriz:
1 Porsiyon Baharatlı Patates Kızartması Kaç Kaloridir?
Baharat karışımı için:
Kızartmak için:
Baharatlı patates kızartmasını, yanına çok yakışan ve kısa sürede hazırlanan ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.