Acukalı Yufka Cipsleri

Acukalı Yufka Cipsleri
05 Mayıs 2022

Yufka ile hazırlayabileceğiniz enfes bir önerimiz var. Ana malzemeleri yufka, acuka ve sıvıyağ olan cipsleri, baharat sosları ile tatlandırabilirsiniz. Yoğun aromalı tatlar seviyorsanız, acukalı yufka cipsler tam size göre.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Acukalı Yufka Cipsleri için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 2 yemek kaşığı acuka
  • 3/4 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Acukalı Yufka Cipsleri

Nasıl Yapılır

  1. Fırını fanlı 180 derecede ısıtın (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz). Yufka dışında bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaya sürülmesi kolay kıvamda bir karışım elde edeceksiniz, gerekirse 1/4 çay bardağı su daha ekleyip seyreltebilirsiniz. 
  2. Yufkayı yayın, yarısına hazırladığınız karışımdan, fırça yardımı ya da el yordamıyla sürün ve yarım daire oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Ortadan ikiye kesin ve elde ettiğiniz 2 parçanın da her iki yüzüne karışımdan sürün. Dilediğiniz şekilde keserek veya parçalayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin, ardından fırını 160 dereceye indirip 15-20 dakika daha cipsler kıtırlaşıncaya dek fırınlamaya devam edin.

Ev yapımı fırında patates cips tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo