Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
31 Aralık 2020

Şef Elif Edes Tapan’dan @eliftapan mis gibi bir tarifimiz var. Özellikle davet sofralarında tercih edilen zeytinyağlı patlıcanlı pilav nasıl yapılır? diyenler için Şef Elif Eden Tapan, tarifini sizlerle paylaştı. Kızarmış patlıcan dilimleri ve pilavı bir araya getirdikten sonra, sos ile harmanlayabilirsiniz. Malzemeleri hazır edip kolları sıvadıysanız, zeytinyağlı patlıcanlı pilav yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan nefis patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak bol malzemeli sebzeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için yağ
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
  2. Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
  3. İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
  4. Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış  patlıcanları ilave ederek üzerini bir  bez veya kağıt havluyla kapatın ve  demlenmeye bırakın.
  5. Ilık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo